1e AV Horror Winterloop in Sneek winterseizoen 2016/2017

Wedstrijdje afgelopen zondag 30 oktober!
De eerste Winterloop van 8,9km! Seizoen 2016/2017 bij AV Horror in Sneek! De atletiekvereniging waarbij ik train.

Afgelopen zondag ben ik deze wedstrijd gaan hardlopen! Het is een reeks van 4 lopen, nov/dec/jan/febr. Maar liefst 340 hardlopers deden aan deze korte afstand mee, en dat is best veel voor een clubloop. Met nummer 13 op mijn buik, ja nummer 13? Dat dacht ik ook… 😉 en 43 min in mijn hoofd (gemidd 4:46 min/km op 9km), starte ik vanaf het terrein! De eerste km moest ik mij enorm inhouden, liep op 4:22 min/km, dat houd ik niet 8,9km vol natuurlijk. Maar tikte toch nog steeds 4:35 min/km af! Het ging goed! Al snel komt een vriendin van mij bij mij lopen, en lopen we samen pittig door. De 2e km ook nog inhouden, maar toch in 4:42min/km aangetikt! Even een brug omhoog, en naar beneden en de rondweg van Sneek oversteken en een klein viaduct omhoog en naar beneden naar links een pad op, en hup een klein wit houten bruggetje over en km 3 zat ook alweer in de pocket 4:51min/km. Daarna de Oerdyk op, het begin van een kaal stukje weg, met een spoorwegtunneltje erin. Meestal heb je vlakvoor dit spoorwegtunneltje bij het huis aan de linkerkant een tamme witte gans, nou ja tam? Eigenlijk loopt ie altijd van het erf af, en begint enorm te blazen en soms ook aan te vallen. Eigenlijk valt deze gans altijd aan. Gaat dan gewoon de weg op. Ik ben altijd wat op m’n hoede. Deze keer staat ie er niet. Gelukkig akelig naar rotbeest vind ik het. De tunnel door en hup de ‘Ivige Leane’ weg op en 4e km in 4:50min/km. De bocht naar links, de Sint Martensdyk en hardloop je een recht kaal stuk naar Ysbrechtum! De 5e km inmiddels, op 4:52min/km. Dit rechte stuk gaat over in de Kleasterwei, vaak staat er veel wind. Maar vandaag niet! En op dat moment merk ik dat, de 6e km in 4:48min/km. Toch merk ik dat ik het zwaarder krijg. Het regent inmiddels iets en steeds iets meer motregen. En dit rechte stuk is bijna 2km lang voordat je het dorp binnenkomt. Die 7e km poeh die wil ik niet boven de 5min uitkomen en dit gebeurd dan ook net niet, 4:57min/km. Km 8 gaat in en ik kan het tempo weer oppakken, het dorp uit en de rondweg van Sneek opnieuw oversteken, maar dan toch nog een klimmetje van een viaduct op, dat klimmetje nekt mij en tik ik deze km 4:58min/km af, gelukkig geen 5min! denk ik weer. Nog altijd hardlopen een vriendin en ik samen. De laatste 900 meter gaat in, scherpe bocht naar rechts, direct de kleine bolle autobrug over en hup het sportterrein op, langs de parkeerplaatsen en richting finish. De laatste 200 meter het gas erop! Ik zie de tijdsklok bij de finish 42 min? Hardloop dan die laatste 100mtr op 18km p/u! In 4:36min tik ik die af! Finishtijd 42:27 min! Zo hé! Zo snel was ik nog niet geweest op een Winterloop! Samen zijn we over de finish gekomen! Dezelfde finishtijd! Bij de finish ben ik de eerste minuut even aardig kapot! Ik zit dan ook lekker op de stoep bij te komen, uhum uit te hijgen. Haha Zo ‘stuk gegaan’ ben ik volgens mij lang niet geweest. Maar wat een heerlijk voldaan gevoel zeg! Onder de 43min en 8,9km met een gemiddelde van 4:48min/km! Gemiddeld 12,5km/u. Nog nooit zo snel de Winterloop gedaan. Zelfs een pr van 1 minuut op m’n snelste 5km ooit! (Nu in de 23min) Ik ben zeer tevreden. Voelde mij nadien goed! De volgende 3 winterlopen zal ik steeds nummer 13 zijn.  Afgelopen maandag 31okt nog een loopje van 10km gemaakt thuis in mijn omgeving deels door het bos. Aanstaande zondag HM Berenloop op Terschelling waar ik dit weekend met een klipper heen ga en op verblijf! Mijn 4e HM in 5 weken. Ik heb er zin in! img_7764

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt de volgende HTML opmaak gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>