Dam tot Dam loop 2017

Vanmorgen de Dam tot Dam! Gisteravond bekeek ik de weersverwachting en dat zag er niet zo best uit. 60/70% regen.
Maar toen ik dan vanmorgen om 7:30 uur vriendin Wendelin oppikte scheen de zon volop! Samen reden we naar Industrieterrein Hoogtij bij Westzaan. Gelijk de Pendeldienst gepakt! Ideaal! Eenmaal op centraal, kleding inleveren.We vallen samen wel op, het zelfde oranje hemdje en oranje hardlooprokje aan. Ik zit in het wedstrijdvak. Ik besluit nog even te rekken en te strekken, selfie hier selfie daar. We denken aan de tijd 1:25, zou dat er inzitten? Vorig jaar liep ik dat nml. Ok gemid 5:15/km, is het sneller dan is het mooi. En anders moet dit makkelijk haalbaar zijn. Ach we gaan het gewoon beleven! Het is hier mijn 3e keer, en Wendelin haar 1e keer!
En dan 10:25 uur onze start! Het weer is prachtig en we hardlopen. Hup de bocht om en de IJtunnel in, tempo ligt minder hoog dan ik weleens vaker heb in de eerste km. Maar dit moet ook wel want eenmaal beneden gaat het weer omhoog die tunnel. En dat is best wel zwaar. Mn benen voelen ook zwaar houd ik dit tempo vol?
We hardlopen over de snelweg, en praten wat met elkaar. Hardlopen we te snel, moeten we in tijd zakken. We weten het niet maar ondertussen hardlopen we wel snel door. Het lijkt net of heb ik gewicht aan mn kuiten Haha maar dat is natuurlijk niet zo. In gedachten denk ik; Joh bij 3km voelt het anders, dan ben je wel in het ritme. En dat was ook zo, na 3km de nieuwe Purmerweg op, Buiksloterdijk daar vind ik het altijd zo prachtig, de hele buurt staat langs de kant, zelf hardloop je dan zo mooi langs het water, iedereen vrolijk. Ik heb geen water mee, en omdat het toch wel aardig warm is besluiten we kort bij de drankpost te stoppen. Beker leegdrinken en door. Dan de Kadoelendijk, prachtige straat, mensen staan volop met elkaar in hun straat. Het tempo blijft hoog steeds onder of rond de 5min/km. Vlak voor 9km weer een drankpost, kort gestaan. We hardlopen verder en ondertussen hadden we al afgesproken samen te finishen. Na een kaal eind langs de snelweg en het industriegebied in, waarin Wendelin het wat zwaarder krijgt, zegt ze vaak: Toe ga vooruit, je kan veel sneller dan mij. Zet een mooie tijd neer. Ga nou!
Ja dacht ik, ik hardloop als een speer, en inderdaad ik kan sneller en ja ik kan ook een snellere tijd neerzetten, dan dat ik hoop. Maar dat hadden we niet afgesproken. Inmiddels komen we op die mooie feestvierende Zuiddijk! Wat een feest! En ik had energie te over, en ze bleef het nog een paar keer zeggen. Maar iedere keer zei ik: Nee ik blijf bij jou! Wij gaan samen finishen!! Dat hebben we elkaar beloofd! We zakken iets in tempo. De laatste 700 meter pakte ik haar bij haar hand. Samen dat finish gevoel krijgen! Om Wendelin de laatste meters weer vol energie te krijgen! En het lukte! We waren wel een bezienswaardigheid zo in het oranje! Dan de laatste paar meters! Yeahoo samen gefinisht in 1:21:31! Gemidd. 5:03/km Wauw wauw! Super tevreden!  

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt de volgende HTML opmaak gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>