Jouster Merke Loop 16km met een stukje over het nieuwe knooppunt!

De Jouster Merkeloop 16km!

Een loop bij mijn eigen dorp! Ik hardloop sinds 2013 en deze loop gedaan als 10km in 2013 & 2014. Maar toen de 10km afstand. Gisteren koos ik voor de 16km. Temeer ook omdat onze rotonde bij Joure over 2 weken verdwenen is en de loop vandaag over een nieuw stuk snelweg gaat, welke nog niet geopend is voor verkeer.
Afijn gistermorgen vroeg stond ik als 1 van de eerste mijn startnummer te halen. Daarna terug naar huis, ontbijt en omkleden. 11:10 uur zou de 16km starten. 10:50 uur stapte ik op mn fietske. Met het allermooiste weer. Wat relax! Weer eens erg dichtbij. In mn hoofd had ik alles hardlopend onder de 5min/km.
Ik wilde graag sneller dan de Dam tot Dam van 17 september. Of dit lukt, het zijn moment opnames denk ik dan maar. Het parcours kon niet opgemeten worden want op Google is immers nog geen officiƫle weg te zien.

De 1e km ging veel te snel, manlief staat op een punt waar ik 2x langs kom. Na 700mtr maar even dik gas terug en tikte die kilometer gelukkig nog wat langzamer af in 4:36min/km af. Daarna bleven de eerste 7km mooi rond de 4:55min/km. Ben zelfs nog zeer kort gestopt bij de drankpost voor een beker water op bijna 7km. Daarna de 8e km, tegenwind, paar seconden inleveren. 9e km weer onder de 5min. Manlief staat weer op een ander punt waar ik straks ook weer opnieuw langs terug kom. Inmiddels op het stuk snelweg wat nog niet geopend is. En toen dan eerst onder het nieuwe viaduct door en daarna steil omhoog. Veel modder/klei op dat stuk weg. Even goed stampen, zodat het van mn schoenzolen ging en door, de 10e km was zwaarder, ging omhoog, tegenwind, pittig en moest ik 20 sec inleveren, daarna naar beneden en over 3 brede planken een slootje over, oef dat wiebelde en zakte door. Daarna op een pad wat ook vies was. Ik had dorst hoopte op een drankpost bij 12km, maar nee, ook niet bij 13km, we gingen via rijplaten een nieuw viaduct op via de zijkant steil omhoog weer een nieuw stuk snelweg op. Weer omhoog hardlopen omhoog eroverheen dit keer. Gelukkig had ik een klein beetje water mee (150ml softflask salomon)in mn flipbelt. Bij 14,5km stond pas een drankpost. Daar kort gestopt. In totaal kosten mij de beide 2 posten aan stilstaan 7sec. Hup en door, het was zwaar, dit kwam mede omdat de waterpost pas op 14,5km was, ik liep nog steeds onder de 5 min/km. Inmiddels fietste een vriendin naast mij op haar racefiets. Je ligt volgens mij 7e vrouw. Ik zag nog een vrouw voor mij maar ik kon daar niet meer dichter naartoe komen. Daar de bocht om en de finish in het zicht! BAM 1:17:41 tik ik het af! Parcours was ietsjes korter! 15,7km Dik tevreden! Ben 8e vrouw van de 72 vrouwen! Superblij!

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt de volgende HTML opmaak gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>