Sinterklaasloop 7,6km in Bolsward

Vandaag de Sinterklaasloop in Bolsward 7,6km! Altijd een erg leuke loop steevast op een maandagavond! Het startschot door inderdaad Sinterklaas, en nadien een heerlijk banketletter mee naar huis! Superleuk! Altijd leuk druk & gezellig bezocht!

Ik was vandaag eerst naar de sportschool geweest voor 45min kracht & balans, daar ook daarna 1500mtr gezwommen!
En dat beloond met een rondje sauna en allemaal daar in de sportschool. Fijn!
Dat was al sportief genoeg!!

Zou ik wel zou ik niet! Dat was mn vraag vanmiddag, want ik had al best wat gedaan deze dag. En gisteren nog bijna 12km aan hardlopen. Maar mijn lijf voelt supergoed na Valencia.  Dus gaan.
Een vriendin opgehaald en hup op naar Bolsward! Zij had gezegd ik weet niet of het gaat, loop al weken niet goed.
In mijn hoofd zat ik al te rekenen zal ik gewoon weer knallen met de tijd? Eenmaal gestart liep ik de eerste kilometer bijna rond in 4:46/km. Het voelde supergoed, maar ineens dacht ik waar ben ik mee bezig, zo een week na de marathon. En stopte abrupt! En wachtte tot mn vriendin langs zou komen. Wanneer ze wilde ging ik haar hazen naar een tijd die ze graag wilde lopen. Terwijl iedereen die ik van de club kende en mij zag stilstaan en voorbij liep, dachten vele wat doet Wiets nu?  Is die ineens geblesseerd?
Maar niets is er aan de hand! Ik moest nog even verstandig zijn. Vertelde ik een aantal na afloop.
Afijn daar zag ik Jacqueline al aankomen? Die vroeg zich ook al af waarom staat zij daar. Ik ben er voor jou! Afijn waar wil je op lopen? Want dan haas ik je wel.
‘Ik loop op 6min/km. Kan niet sneller… Ok… daar gingen we, door het wachten werd mn 1e km 5:37/km, 2e km tikten we al af in 5:48/km, alweer wat sneller dan ze zelf had kunnen bedenken, 3e km in 5:33/km, 4 & 5km in 5:30/km, ze pakte het goed op! In het parcours moesten we ook dwars door de plaatselijke sportwinkel, wat erg leuk was en het leverde ook leuke foto’s op!!
6e & 7e km, werkten we af in 5:23/km en de laatste 600 meter op 5:11/km niveau!! Finish 41:45min. Gemiddeld 5:30/km. Keurig mooi haaswerk!
En de finish werd beloond met een dankbare dikke tút van haar, “Zonder jou had ik nooit zo snel kunnen lopen” En natuurlijk die fijne banketletter!

Mijn missie was weer geslaagd!
Ik heb genoten, fijn gehaast, merk ook dat ik dit leuk vind te doen. En bovenal, verstandig en niet geknald!

Maar ik merk ook wel weer dat ik dit binnenkort wel weer probeer! Dan bouw ik de snelheid weer op!

P.s De foto’s zijn gemaakt door Janke van der Schaaf. Zo leuk!! (Zelf nog wat meer moois ervan geknutseld)

Sinterklaasloop Bolsward