2e Winterloop AV Horror

Vandaag stond de 2e winterloop 8,9 km in Sneek op programma. (de vorige was zondag 29 okt jl)
2 weken na mijn marathon, mijn eerste wedstrijdje weer.
Sinds woensdag zit ik te borrelen wat de mogelijkheden zijn qua snelheid.  Afgelopen januari liep ik hier 41 min. Vorige maand moest ik mn kruit bewaren voor Valencia. En liep ik 43 min.
Nu borrelde ik in mn hoofd op 42min.

Wanneer je voor alle 4 lopen ingeschreven hebt, krijg je een T-shirt. En als je dit draagt tijdens de wedstrijd maak je kans op mooie prijzen bij een sportzaak. Dus het t-shirt over mn shirt met lange mouwen heen. Wel warm pppff.

De start afgesproken met mijzelf alles onder de 4:49/km. Ook zeker niet te snel starten. Maar de eerste km ging toch te snel 4:39/km. Hoewel ik niet met de meute snel meeliep. Ik draag ook teveel laagjes. Het is minder koud dan ik dacht. Maar hup doorlopen! De 2e km ging super, tempo goed en niet te snel en daarna 2 bruggetjes, waarbij je toch iets snelheid verliest. Ik kwam na de 3e km in een groepje, even blijven hangen, maar al snel kon ik toch sneller en kwam ik met een paar los ervan.  Waaronder ook 2 vrouwen. We konden sneller. We liepen schat ik met z’n 6.
5 mooie kilometers zijn er al voorbij. En we liepen verder, om de beurt op kop. Maar waarbij ik toch dit ‘nieuwe’ groepje moest laten gaan, zij gingen mij net iets te snel.
En toen liep ik alleen. Bijna 6km en een klein licht dipje en boven de 4:50 sloot ik die 6e km af. Maar ik hervind mij weer en voer het tempo weer op. En kom ik iemand tegen die wandelt, ik ken hem. Hup hardlopen zei ik, kom op! Starten weer… en ja hij hardliep weer. Dit geeft mij energie. Prachtig, we hardlopen verder.. en ik zeg hem dat hij gewoon weer sneller kan gaan dan mij, wanneer hij dit wil. En dit doet hij uiteindelijk na een paar 100 meter ook. Prima! Inmiddels kom ik uit dat snellere groepje een 2e wandelaar tegen. Waartegen ik ook nog tegen hem roep; Ga weer hardlopen, en wat ook weer gebeurd. Inmiddels de 8km voorbij, en de snelheid er mooi weer in en nog 1 viaduct over. En dan nog een kleine brug en de finish! Bij het viaduct zie ik inenen de 2 vrouwen weer. Hoe kan dat? Tussen hun beide komt een gat. En kom ik dichtbij de achterste, en haal haar op het viaduct in. En nu volhouden Wiets, en blijf haar voor. En het lukt mij! Er ontstaat een gat tussen ons in. En ik loop er voor.  Ik voel mij trots!
De andere vrouw is ook gaan versnellen, en ik tel de seconden en kom tot 10. Haar inhalen lukt mij nooit meer, dat gat is te groot.
Maar dit hoeft ook niet. Ik sprint mooi naar de finish en tik af in 42:13min! En gemidd op 4:48/km. Missie geslaagd met mijzelf! Keurig gelopen!  10e van de 93 vrouwen. 113e van de totale 306 deelnemers. Dik tevreden zo na mijn marathon.

De Winterlopen van AV Horror uit Sneek ( de club waarbij ik train) bestaan uit 4 lopen! Elke maand 1, november, december, januari en februari. Iedereen mag meedoen, elke keer dezelfde afstand en hetzelfde parcours, wie weet zie ik je daar ook een keer.

Die foto in mn collage is gemaakt door fotograaf Hennie Jillings.

2e winterloop AV Horror