Silversterloop Poppenwier 31 dec 2017

Traditiegetrouw De 10km Silvesterloop in Poppenwier weer vandaag. Een mooie loop om het hardloopjaar mee af te sluiten. Een ienimienie dorpje midden tussen de weilanden in Fryslân. Een en al kale vlakte. Waar de vlag op zo’n dag uit de kerktoren hangt.
Daar waar alles gemoedelijk gaat, geen startnummer, maar een stempelkaart. 5km heen, stempelen en keren en 5km terug. Waar ik de afgelopen 2 jaar achterelkaar 3e werd. Waarvan vorig jaar nog in 45min. Tot zover een vredig zoet verhaal

Maar vandaag stond er op de heenweg een straffe tegenwind, godsklere dan is het moeilijk om tempo die eerste 5km vast te houden.
De eerste kilometer hup om het dorpje, door het dorpje en de tegenwind in, in 4:40/km poeh dat viel mij nog niet eens tegen.
Dan de 2e km al helemaal alleen, ik kon het groepje na 500mtr niet meer bijhouden. Km 2 in 5:08/km. En ik moet er nog 3 met deze klote wind.
Maar daar waren ineens mijn redders, ofwel mijn plotselinge 3 hazen. Ze kwamen mij achterop, Wabe, Tjerk en Johan. Ze hielden mij uit de wind, nou ik was echt superblij. Man wat had ik het eventjes zwaar.
De 3e km 4:57/km, 4e km 4:56/km, 5e km stempelen en terug 5:11/km. Dan met de wind in de rug terug, ik verslikte mij in wat water, hoestend en proestend blik op oneindig, rauwe keel en door. En het was even wennen een nieuw tempo te vinden. Dat ging heus niet gemakkelijk. Poeh. Ik was moe.. Tjerk en Johan liepen nog steeds bij mij, ‘wij blijven mooi bij jou” geweldig van die snelle rakkers! En ze hebben mij er doorheen gesleept, 6e km 4:39/km, dat tempo lukte met 7e km niet meer, toen liepen we weer over een kaal stuk, 4:48/km .. het einde kwam in het zicht, de kerktoren met de vlag. 8e en 9e km beide in 4:46/km, de 10e km weer door het dorpje en dan de laatste 400mtr weer met tegenwind naar de finish 4:58/km en zo finishte ik toch nog in 48:42, en heel verrassend ook nog als 2e VROUW! Haha qua finishplek weer verbetert! Van 2x achter elkaar 3e plek dan nu naar het 2e plek!